fbpx
Musthaves digital nomads
Picture of Shana

Shana

9 Musthaves voor Digital Nomads

Werk jij als digital nomad of ben je van plan naar deze levensstijl te evolueren? Het maakt eigenlijk niet uit of je van thuis werkt of op locatie, wanneer je remote werkt zijn er een aantal belangrijke musthaves die je nodig hebt. Aangezien ik zelf altijd van thuis of op locatie werk, deel ik met jou 9 musthaves voor digital nomads!

Droom jij van een leven als digital nomad of wil je graag gewoon remote werken (dat kan ook van thuis!), bekijk dan zeker mijn Remote Growth Program, waarin ik je leer hoe jij een leven vol vrijheid creëert.

Laptop

Wanneer je locatie onafhankelijk werkt, heb je veel baat bij een goede laptop. Maar aan welke eigenschappen voldoet een goede laptop? Om te beginnen neem je best geen te groot of zwaar model, rekening houdend met het feit dat je het ding overal mee naartoe moet zeulen. Je zal jezelf dankbaar zijn dat je voor een lightweight model koos. Verder is ook een goede batterij die het zonder stroom liefst zo lang mogelijk uithoudt wenselijk, je weet nooit waar je terecht komt… Een goede laptop dus zeker in het rijtje van 9 musthaves voor digital nomads!

remote werken

Laptop attributen

Je hebt op locatie niet altijd dezelfde luxe van een kantooromgeving, maar met een aantal extra attributen kan je het voor jezelf al wel heel wat comfortabeler maken. Daarom dat deze attributen voor mij ook thuis horen in het lijstje musthaves voor digital nomads. Welke attributen vind ik zelf heel fijn werken?

remote werken
  • Compact laptopstatief: je laptop op een statief zetten werkt niet alleen fijn, het is ook veel beter om rug- en nekklachten te voorkomen. 
  • Toetsenbord en muis: het hangt ervan af wat je zelf fijn vindt. Ik gebruik graag beiden wanneer ik van thuis werk, op locatie neem ik ze niet altijd mee. Logitech heeft een pakket van muis + toetsenbord dat met één ontvangertje in je laptop werkt.
  • Extern scherm: werk je voornamelijk van thuis? Dan vind ik een tweede beeldscherm wel heel chill om vlot te werken.

Remarkable

Toegegeven: het is even wennen als je graag met pen en papier werkt, maar deze Remarkable is echt heel gemakkelijk. Geen hele notitieblokken meer heen en weer zeulen en vooral: altijd je notities bij de hand! Ik krijg zelfmedelijden wanneer ik terugdenk aan hoe vaak ik vroeger op zoek moest gaan naar oude notities. Deze handige gadget helpt me overzicht te bewaren over mijn notities én het is nog eens erg milieuvriendelijk; mooi meegenomen! Naast het bewaren en structureren van je notities, kan je ze ook laten omzetten naar getypte tekst en/of naar jezelf mailen. Het is een investering, maar wel een echte musthave voor digital nomads dus.

digital nomad
Musthaves digital nomads

Cord Organizer

Als je je net als ik dood ergert aan rommel in je handtas of laptoptas en gek wordt van alle draden die een kluwen vormen, dan is dit je hebbeding! Hou al je kabels en draden netjes opgeborgen en bespaar jezelf deze frustraties. Voor inspiratie kan je hier een kijkje nemen.

Noise Cancelling Headphones

Als je vaak op verplaatsing werkt is er – in mijn ogen – niets zo irritant als teveel lawaai. Afhankelijk van je locatie kan een noise cancelling koptelefoon dus heel wat ergernis besparen. De prijzen zijn heel uiteenlopend afhankelijk van wat je precies wil. Mij helpt het alleszins enorm om in mijn flow te geraken en me te focussen op mijn werk. 

Musthaves digital nomads
Musthaves digital nomads

Externe harde schijf

Deze heeft op zich niet zozeer te maken met locatie onafhankelijk werken. Als je werk digitaal is, wil je het risico niet lopen dat je computer crasht en je alles kwijt bent. Maak regelmatig een back-up van al je werk op een harde schijf (ik gebruik deze) zodat je op beide oren kan slapen wanneer er iets met je computer gebeurt.

Powerbank

Net zoals bij je laptop, houd je ook liefst je telefoon zo lang mogelijk in leven wanneer je op locatie werkt. Je weet nooit op welk terras of strand je belandt en je wil dat belangrijke telefoontje nog wel kunnen doen. Een externe batterij kan jouw redding in nood zijn! Het is trouwens altijd een handig ding om in je handtas of laptoptas te hebben zitten, ongeacht van waar je werkt! 

Musthaves digital nomads
Musthaves digital nomads

Wereldstekker

Als je echt als Digital Nomad de wereld rondreist, is een wereldstekker belangrijk om je op elke locatie van de broodnodige stroom te voorzien. Je kan losse stuks kopen per bestemming. Als je van plan bent nog een tijdje locatie onafhankelijk te werken, raad ik je aan een te kopen met alle stekkers in één. Zo heb je altijd de juiste bij de hand! Ik gebruik deze: compact en toch alle stekkers op zak.

USB Hub

Afhankelijk van de laptop die je hebt en over hoeveel USB-poorten die beschikt, is het wel gemakkelijk om een USB hub bij te hebben. Stel je wil je externe harde schijf inpluggen, je externe muis en toetsenbord en je telefoon via je computer opladen; dan heb je voldoende USB-poorten nodig en die hebben de meeste laptops niet meer. Een USB hub is de oplossing en dus eenvan de 9 musthaves voor digital nomads.

Musthaves digital nomads

Bij deze weet je wat mijn 9 musthaves voor digital nomads zijn die ik zelf bijna dagelijks gebruik. Veel shopplezier!

Droom jij van een leven als digital nomad of wil je graag remote werken (dat kan ook van thuis!), bekijk dan zeker mijn Remote Growth Programma, waarin ik je leer hoe jij een locatieonafhankelijk leven creëert. Lees in mijn blog Vrijheid creëren door remote werken meer over deze levensstijl en hoe jij zo’n leven voor jezelf kan realiseren.

Interessant? Deel mijn post!