fbpx

Over mij

Shana Cabus

Hey you!

Mijn naam is Shana, Master Arbeids- en Organisatiepsychologie, erkend loopbaancoach met meer dan 9 jaar ervaring als HR-adviseur en docent aan de AP Hogeschool.

Als ambitieuze 30-something vrouw weet ik hoe het voelt om al die ballen in de lucht te proberen houden. Ik woon in Antwerpen met mijn vriend en zoontje, en doe mijn gevarieerde job met veel passie en liefde. En dat wens ik jou ook toe!

Shana Cabus

Jeugd & Studies

Al sinds jonge leeftijd blijk ik een multipassionate te zijn. Voortdurend geprikkeld door nieuwe dingen vind ik bijna alles interessant en wil ik over alles leren – en wie mij persoonlijk kent, weet dat ik dan ook alles meteen wil kunnen. Al voelt dit soms als erg vermoeiend en moeilijk om een focus te kiezen, heb ik intussen geleerd dit te aanvaarden als een talent. Een studiekeuze maken op 18 jarige leeftijd was dus geen evidentie. Na twijfelen tussen journalistiek (ik schrijf graag) en rechten (ik praat graag) koos ik voor psychologie. Verrassend en toch ook niet: geïntrigeerd door hoe we als mens in elkaar zitten, hoe we bepaalde keuzes maken en voortdurend reflecterend over mezelf, was dit after all een logische keuze.

Tijdens mijn opleiding psychologie mistte ik de eerste jaren het economische aspect. Hierdoor maakte ik de keuze om af te studeren in ‘Arbeids- en Organisatiepsychologie’; perfecte combinatie van mijn interesses in mens versus organisaties. Gedurende mijn studieperiode bracht ik de zomers door in Spanje als reisbegeleider. Zonder het te beseffen kwamen hier mijn passie voor reizen en talent voor organisatie en ondernemen al naar boven. Na het behalen van mijn masterdiploma in 2015 ging de wijde wereld open: ik ging naar Afrika en mocht sindsdien al heel wat andere mooie delen van de wereld zien: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Vietnam, Cambodia, Indonesië, Namibië, Botswana, Zuid-Afrika en Costa Rica staan intussen allemaal op het lijstje. De laatste jaren met ons zoontje trippen we vooral door Europa.

Road to Grow Shana Cabus

Mijn werk

Na mijn soloreis naar Afrika in 2015 begon ik vol enthousiasme aan mijn loopbaan, maar de desillusie trad al snel op. Was dit iets voor mij? Is dit het normale werkleven? Ga ik dit tot mijn 70 doen? In 2018 trok ik twee maanden met mijn backpack alleen naar de andere kant van de wereld. Hier leerde ik enorm veel over mezelf en ik besloot een ander te leven gaan leiden. Ik wilde zélf controle over mijn leven en niet meer geleefd worden. Ik sprong in het onbekende en startte samen met een collega een HR start-up. Hier leerde ik enorm veel over ondernemerschap en al wat daarbij komt kijken. De leuke aspecten, maar ook de donkere dagen waarop je bijna de handdoek in de ring gooit.

In 2020 deed de Corona-crisis mij nadenken over wat ik nog meer uit het leven wil halen. Ik besloot nog een stap verder te gaan en richtte RoadToRemote op. Ik had inmiddels voor mezelf een job gecreëerd die ik kon doen waar en wanneer ik wilde. Met RoadtoRemote in bijberoep lanceerde ik een programma waarin ik anderen leerde hoe ze ook konden werken van waar en wanneer ze willen. Ik had meteen 29 mensen in mijn programma. Toch voelde ik dat ik mijn eigen achtergrond in HR als coach, trainer en HR-consultant nog meer wou inzetten om mensen inzicht te geven in hun talenten. Na 4 maanden in bijberoep besloot ik zelfstandige in hoofdberoep te worden en met Road to Grow mijn aanbod uit te breiden en weer te focussen op de essentie: zicht op je talent en een job vinden die écht bij je past.

RoadtoGrow

New chapter

Met RoadtoGrow is het mijn missie om jou te helpen in je groei naar (terug) GRAAG en dus met plezier werken en meer vrijheid. Dit door enerzijds bewustzijn te creëren en te inspireren dat het anders kan, en anderzijds te empoweren en tools aan te reiken zodat jij je talenten kent, in je kracht kan staan en jezelf verder kan ontwikkelen. Zo begeleid ik jou naar de gelukkigste versie van jezelf, met een gezonde relatie met werk.

In a nutshell

 • Arbeids- & Organisatiepsycholoog
 • Loopbaancoach (erkend door VDAB)
 • Docent ‘My Talent’ en ‘Human Skills’ aan de AP Hogeschool
 • Trainer soft skills
 • Expert Locatieonafhankelijk werken
 • HR-adviseur
 
Opleidingen:
 • Master Arbeids- & Organisatiepsychologie
 • Gecertificeerd competentie assessor
 • TaPas (Talenten & Passies) gecertificeerd
 • TMA (Talent Motivation Analysis) gecertificeerd
 • Prosci Change Management Certified
 • Certified Brain Assessor
 • Agile Talent Management Certified
 • Erkende opleiding tot loopbaancoach
 • Meerdere business coachings
Gratis module werkgeluk

Wat anderen zeggen

Juno
Lees verder
Eigenlijk wil ik jou nog wel graag bedanken: het gesprek dat we hadden, heeft me ontzettend doen nadenken en mijn ogen echt geopend voor een "andere" bedrijfscultuur, waar ik - denk ik - meer tot mijn recht kan en mag komen. Ook jouw moed en durf om te springen en je dromen na te jagen zijn werkelijk inspirerend!
Hanne
Lees verder
Je hebt me als professional weer overtuigd van je kunnen, kennen, zijn! Ik ken Shana al wat langer en nu zie ik dat ze haar bruisend enthousiasme en authenticiteit in haar bedrijf lekker doortrekt én dit combineert met een doortastendheid en kennis van zaken waar ik alleen veel bewondering voor kan hebben!! 'Underpromise, overdeliver' is hier echt ook wel aan de orde trouwens. Sterke content, heel plezierig en charmant gebracht!
Anoniem
Lees verder
Het programma heeft me erg geholpen om meer in mezelf te gaan geloven en de volgende stappen te zetten. Ik vond het heel compleet, helder en nuttig en heel fijn begeleid door Shana