fbpx
Foto: Sacha Kleinblatt
Picture of Shana

Shana

Van ongelukkige huishoudhulp naar een job die helemaal bij haar past

Jill werkte als huishoudhulp en voelde dat er iets moest veranderen. Maar wat? Ze botste op het Instagramaccount van RoadtoGrow en besloot in te stappen in Unleash Your Talents. Unleash Your Talents is mijn signature traject waarin je diepgaand inzicht in jezelf en je talenten krijgt, maar ook leert hoe je op zoek gaat naar een job waar je die talenten ook kan inzetten. In deze blog ontdek je Jill haar verhaal!

Parttime huishoudhulp 

“Toen ik Shana’s account ontdekte op Instagram, was ik meteen geprikkeld. Ze werkte remote en mijn interesse was gewekt. Ik werkte intussen al twee jaar als parttime huishoudhulp, in afwachting van een opleiding die nooit is begonnen. 

Ik was doodongelukkig in mijn job als huishoudhulp. Een fysiek zware job, waardoor mijn parttime eerder als een fulltime aanvoelde. Ik miste waardering van de klanten en het voelde als een heel eenzame job. Ook miste ik contact met collega’s. Omdat ik niet wist wat ik wel wilde doen, zag ik geen einde komen aan de job en werd ik steeds ongelukkiger.” 

Bevestiging van talenten en er eindelijk mee aan de slag gaan

“Ik besloot in Unleash Your Talents in te stappen en dat bleek een bad van herkenning. Ik heb gedurende het traject mezelf beter leren kennen en nog maar eens de bevestiging gekregen dat ik hou van creatief bezig zijn en sociale contacten. Twee cruciale zaken die ik mistte in mijn job als huishoudhulp, wat meteen verklaart waarom ik daar zo ongelukkig van werd. 

Ook variatie in mijn job is iets waar ik naar op zoek ben, wat weer bevestigd werd door de oefeningen in het traject. Door te ontdekken en op te schrijven wat ik belangrijk vind en wat mijn talenten zijn, kon ik veel gerichter op zoek naar de juiste job voor mij.” 

Van huishoudhulp naar horeca

“Door er bewust mee bezig te zijn, kwam er plots iets op mijn pad waar alle puzzelstukken samenkomen. Ik werk intussen in de horeca, een totaal andere sector waarvan ik nooit had verwacht dat ik er terecht zou komen. Maar alles wat ik belangrijk vind, kan ik nu afvinken: 

  • creatief bezig zijn: patisserie en broodjes mooi decoreren
  • sociale contacten: klanten bedienen en samenwerken met collega’s in een team
  • goede work/life balance: ik werk nu fulltime in 4 dagen in plaats van 5, dus heb ik een extra dag vrij door de week.”

Meer zelfkennis

“Het traject zit goed in elkaar en heeft verschillende modules waarin je jezelf echt beter leert kennen. De module Human Design vond ik super interessant, omdat ik daar ook bevestigd kreeg wat ik altijd al voelde. Ook het maken van plannen en alles dagelijks opschrijven om mijn hoofd leeg te maken, zijn dingen die ik meeneem uit het traject en nog steeds doe.” 

Verder durven kijken

“Dankzij Unleash Your Talents heb ik verder durven kijken naar andere sectoren om een job te zoeken. Sectoren die niets met mijn diploma als kinderbegeleider te maken hebben. Ik vond dankzij het traject een job die helemaal bij me past en de motivatie om een nieuwe hobby op te pikken waar zowel mijn diploma, als mijn talenten en interesses samenkomen. In mijn vrije tijd fotografeer ik kinderen en gezinnen, iets wat ik in de toekomst als bijberoep wil uitbouwen. 

Mijn leven ziet er nu helemaal anders uit, en het was heel waardevol om echt even naar binnen te kijken voor ik op zoek ging naar een andere job. Ik zou het traject aanraden aan iedereen die twijfelt, of niet helemaal tevreden is met het werk dat hij of zij nu doet. Het verruimt je blik en laat je verder kijken dan je diploma en interesses. Een aanrader dus!” 

Unleash Your Talents

Unleash Your Talents is mijn signature traject waarin je in vier maanden jezelf beter leert kennen en meer werkgeluk ervaart. Dat hoeft niet meteen zoals Jill door een volledige carrièreswitch, maar kan ook toegepast worden in je huidige job. 

Ontdek hier alles over Unleash Your Talents. 

Interessant? Deel mijn post!