fbpx
Shana Cabus
Picture of Shana

Shana

Wat is loopbaancoaching en wanneer doe je het?

Loopbaancoaching is een fantastische manier om jezelf en je unieke talenten te leren kennen. Maar ook wanneer je twijfelt of je nog wel op de juiste plek zit op je werk, geeft loopbaancoaching je meer duidelijkheid. Wist je trouwens dat je beroep kan doen op loopbaancheques? Dan betaal je zelf 2x slechts €40 voor maar liefst 7 uur aan persoonlijke loopbaanbegeleiding. Ontdek er alles over in deze blog! 

Op welke vragen biedt loopbaancoaching een antwoord? 

Wanneer je al een tijdje aan het werk bent, komt de twijfel soms op. Zit ik wel op mijn plaats? Is dit wel de juiste functie voor mij? Welke jobs passen bij mijn talenten? Zijn één of meer van onderstaande stellingen herkenbaar? Dan biedt loopbaancoaching de helderheid waar je naar op zoek bent. 

 • Je bent momenteel niet gelukkig in je job maar hebt geen idee wat je wel wil en kan.
 • Je ervaart in je huidige situatie te hoge werkdruk, signalen van overspannenheid.
 • Je hebt moeite met bepaalde relaties op werk: met collega’s of leidinggevende
 • Je wil weten welk werk en/of statuut (werknemer/zelfstandige/…) écht bij je past en heroriënteren
 • Je wil meer voldoening, plezier of uitdaging in je werk
 • Je wil weten wat je sterke en zwakke punten zijn en hoe daarmee best om te gaan
 • Je wil weten wat voor jou belangrijk is in je werk (waarden, interesses, drijfveren,…)
 • Je wil een beter evenwicht tussen werk en niet-werk leven
 • Je wil zicht op wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt: wat bestaat er allemaal, welke sectoren zijn er, welke jobs zijn er, …
 • Je hebt vragen rond leiderschap.
 • Je wil ontdekken hoe je je talenten en competenties beter kan inzetten.

Hoe werkt loopbaancoaching? 

Wanneer je besluit om niet met je twijfels en vragen te blijven zitten en met loopbaancoaching aan de slag te gaan, heb je al een eerste stap gezet! 

Dan komt het erop aan de juiste coach te vinden. Zoek iemand met wie je een klik voelt, want je gaat op persoonlijk niveau samenwerken. Als je daarnaast gebruik wil maken van de loopbaancheques van de overheid, moet je samenwerken met een erkend loopbaancoach. 

Hoe de sessies exact verlopen, is afhankelijk van waar jij de focus op wil leggen. Ik heb een hele toolbox en ervaring om uit te putten om een traject op maat voor jou uit te stippelen!

Heb ik recht op loopbaancheques? 

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan vijf voorwaarden voldoen:

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
 • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • Je hebt over je hele loopbaan minstens zeven jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd.
 • Je volgde de voorbije zes jaar geen loopbaanbegeleiding.
 • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen.

Niet helemaal zeker of je in aanmerking komt? Via deze link kan je het nakijken en meteen je loopbaancheques aankopen: www.vdab.be/loopbaancheques 

Bij RoadtoGrow kan je met en zonder loopbaancheques terecht. Ik ben als erkend loopbaancoach aangesloten bij Pygmalion. 

Met je loopbaan aan de slag met of zonder loopbaancheques? 

Kom je nog niet in aanmerking voor loopbaancheques, maar wil je wel met je loopbaan aan de slag? Ook dan ben je hier aan het juiste adres! 

Gratis Mindsetmodule

Een voorproefje uit Unleash Your Talents, boordevol kennis en oefeningen (maar liefst 6 video’s) om negatieve gedachten, angst en twijfel om te buigen en te durven gaan voor je droomjob.

Loopbaan Reflectie Worksheets

Verdiep je zelfinzicht en zet in op persoonlijke groei en een loopbaan die bij je past dankzij deze worksheets. 5 concrete oefeningen voor meer bewustzijn en rust in je hoofd in je brievenbus.

Werkgeluk Barometer 

Ontdek hoe jij scoort op 8 cruciale domeinen van werkgeluk. Verwacht inzichten, praktische tips en adviezen om jouw werkgeluk te versterken. Afgestemd op jouw persoonlijke scores!

Unleash your Talents 

Wil jij liever meteen de diepte in duiken? Jezelf en je talenten ontdekken en je eigen loopbaan vormgeven? Sterk in je schoenen staan en weten wie je bent? Dan is het Unleash Your Talents traject er helemaal voor jou!

Interessant? Deel mijn post!